wat is haptotherapie

Haptonomie betekent (uit het Grieks vertaald) de leer of wetmatigheden van de tast, van de aanraking. Haptotherapie is een therapievorm op basis van de inzichten vanuit de haptonomie, waarin je meer doet dan praten. De haptonomie is ontwikkeld door Frans Veldman. Als fysiotherapeut merkte hij dat er meer onder zijn handen gebeurde dan alleen het genezen van een blessure.

Aanraken doet iets met je. In een goede, bevestigende en respectvolle aanraking kun je jezelf voelen, voelen dat je geraakt wordt, kun je je gezien en gehoord voelen. Daar kun je voelen hoe je met jezelf omgaat, kun je ervaren waar je grenzen liggen, hoe je in de wereld staat, vanuit contact met je eigenheid.

Haptotherapie is voelen, bewegen, ont-moeten. Goed voor jezelf zorgen, de plek innemen die je wilt. Het is luisteren naar de signalen van je lijf. Op tijd je grenzen aangeven. Bij jezelf blijven in contact, plek innemen en mogen gaan voor wat je wilt. Dan is er genoeg ruimte voor jou in je (werk)relatie, en sta je in je kracht!

Haptotherapie gaat over jouw balans tussen denken en voelen, en doen en zijn.

blaadje vierkant

Je mag zijn zoals je bent
om te worden wie je bent
maar nog niet kunt zijn;
en je mag het worden
op jouw manier
en in jouw tijd.

Anna Terruwe

Bel me voor een afspraak, of als je vragen hebt op t 06 411 158 43 
Een app of sms sturen kan natuurlijk ook, of mail naar weijke@weijkekoopmans.nl