verwijzers

Ik verwijs met grote regelmaat patienten naar Weijke en vrijwel iedereen voelt zich door haar goed en prettig geholpen. Het fijne is dat Weijke zich niet om de tuin laat leiden en heel doortastend is. Dus als je zelf misschien het probleem of je hulpvraag niet helemaal helder hebt, maar wel weet dat je vastloopt, dan kan Weijke toch goed het probleem boven tafel krijgen en ze gaat daar dan met jou mee aan de slag
De combinatie van psychologie en haptotherapie zoals Weijke die uitvoert, is complementair aan elkaar. De aanrakingen kunnen heel inzichtgevend zijn.
Ik zeg vaak tegen mijn patiënten: "Probeer het eens, ik weet zeker dat het je in welk opzicht dan ook, verder helpt". En als we elkaar dan weer spreken nadat ze bij Weijke zijn geweest, krijg ik altijd terug dat het goed is geweest; Weijke 'ziet' je echt.
huisarts

cliënten

image1-212x300.jpg

Bij Weijke leer je leven.

Net als je kunt leren rekenen, schrijven of tekenen leerde Weijke mij m'n gevoel te ontwikkelen. Gevoel waar ik altijd bang voor was, alles met het hoofd doen leek veel beter. Ik leerde dat negatief gevoel, angsten en schaamte in het leven erbij horen en heel goed op te lossen zijn. Ik kreeg inzichten en langzaam werd ik bewust dat wat ik had bedacht in m'n hoofd, niet de werkelijkheid is. Als je een moeilijke prater bent leert Weijke je praten. Je leert ook te vertrouwen in jezelf en een ander. Als aanraken niet het eerste is waar je blij van wordt, kan aanraken ook gewoon wachten.
Therapeut vind ik nog steeds een vrij beladen woord, ik noem Weijke dan ook liever mentor. Een goede mentor herkent, stimuleert, motiveert en faciliteert. Weijke is eigenlijk een soort hulpmotortje voor als het eventjes wat minder goed met je gaat. Weijke is lief, slim, creatief en ook nog 'ns grappig en hip!  Niks stoffig en soft dus, wel heel praktisch en realistisch. Ik werd vriendelijker voor mezelf en de ander, blijer en bewuster en niet durven werd eindelijk doen. Als je naar Weijke gaat geef je jezelf een bijzonder cadeau.
producer, 52 jaar

In groep 7 op school kreeg ik een hyperventilatie-aanval, ik was bang voor alles. Totdat ik naar Weijke ging, ze heeft me weer helemaal de oude gemaakt, zelfs beter dan de oude.
jongen, 11 jaar

Weijke heeft me geholpen met relativeren en vertrouwen geven. Om gedachten te die vastliepen op andere paden te brengen. Daarnaast heeft ze me geholpen me 'uit mijn hoofd te halen' en me weer terug het besef te geven dat ik niet alleen uit hoofd maar ook uit een lichaam besta. Het bijzondere en prettige aan de afspraken met Weijke, en aan haptonomie, vind ik dat zowel hoofd als lijf, verstand en hart aangesproken worden. Daarnaast ervaar ik door haptonomie nog meer de kracht van aanrakingen, en me bewust worden van de aanrakingen, en hoe ik contact maak met mezelf en met anderen.
Iedere keer als ik weg ga na de afspraak bij Weijke voel ik me 'lichter' in hoofd en lijf. Ze heeft me geholpen met gedachten los laten gaan, anders bezien, te relativeren, of gewoon meer vertrouwen te hebben.
Daarnaast werken haar observaties en adviezen door in mijn dagelijkse leven. Bijvoorbeeld: dat ik eerder bij mezelf en bij mijn omgeving aan de bel kan trekken, en daar beter de woorden voor kan vinden dan voorheen.
productieleider, 31 jaar

Weijke heeft de mediation gedaan voor mijn, zeer pijnlijke, scheiding. Het goede van Weijke is dat zij op een hele praktische en bijna onopvallende manier de angel uit een conflict kan halen. Hierdoor voelt niemand zich benadeeld en wordt iets heel moeilijks, zoals bijvoorbeeld een omgangsregeling voor een kind maken terwijl je elkaars bloed wel kan drinken, hanteerbaar.
directeur, 44 jaar

Dank zij Weijke is mijn levensbasis van drijfzand in hardsteen veranderd. Ze weet perfect de balans te vinden tussen een professionele en persoonlijke benadering, waardoor ik me bij haar altijd begrepen en geborgen heb gevoeld. De combinatie van haptonomie, psychologie en dans, die Weijke belichaamt was voor mij, werkzaam in de culturele sector, precies wat ik nodig had.
museummedewerker, 49 jaar

foto-3-300x300.jpg