weijke koopmans

portret weijke koopmans 01

k heb klinische psychologie gestudeerd aan de Rijks Universiteit Utrecht. In 1986 ben ik afgestudeerd, met als specialisatie dans- en bewegingsexpressie therapie. Tegelijkertijd en daarna heb ik dans gestudeerd, onder andere aan de School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling in Amsterdam, en in Europa en de VS. Naast dans studeerde ik diverse vormen van lichaamswerk, theater, aikido, body-mind centering en Alexander techniek.

Ik heb eerst de basisopleiding haptonomie gedaan, en daarna de opleiding tot haptotherapeut die ik in 1995 afrondde. Mijn fijne praktijk bevindt zich in het centrum van Amsterdam.
Ik gaf les in dans, improvisatie/compositie, en maakte voorstellingen binnen en op locatie in samenwerking met musici, beeldend kunstenaars, tekstschrijvers en filmmakers, en ik maakte dansfilms. In 1995 richtte ik met Gitte Jans jeugdgezelschap Villa Roos op.
Ik ben moeder van Danta.

In mijn werk als therapeut zijn warmte, transparantie, betrokkenheid en humor kenmerkend.

Binnen de beroepsvereniging voor Haptotherapeuten, de VVH, ben ik jarenlang lid geweest van de commissie Kennis en Wetenschap. Doel was het delen van kennis, en het opzetten en begeleiden van wetenschappelijk onderzoek. Ik ben lid van de beroepsvereniging van Haptotherapeuten, de VVH, lidnummer 104A.

In mijn vrije tijd tuinier ik graag, snoei op verschillende plekken fruitbomen of loop ik langs de dijk.

Bel me voor een afspraak, of als je vragen hebt op t 06 411 158 43 
Een app of sms sturen kan natuurlijk ook, of mail naar weijke@weijkekoopmans.nl