hoe gaat het

De eerste keer is een intake. Deze heeft meestal de vorm van een gesprek, waarin gevraagd wordt naar jou, je achtergrond en de vragen waarvoor je komt. De therapeut vertelt iets over wat haptotherapie inhoudt, en eigen achtergrond en opleiding.
Na de intake wordt een behandeldoel vastgesteld.

De sessies daarna zijn een combinatie van gesprek, aanraken en ervaringsoefeningen. Je ondervindt aan den lijve wat er gebeurt, wat je raakt, dat je er mag zijn. En daar vind je woorden voor, zodat je die ervaring kunt delen. Zo word je je meer bewust van wie je bent en hoe je in het leven staat, hoe je handelt. En of voelen en handelen, binnen en buiten, bij elkaar passen.
Als dat niet is zoals je wilt, oefenen we een nieuwe manier van omgaan met jezelf en de ander of de situatie. Een manier die je wellicht beter past, waarbij je je meer thuis voelt. Dat oefenen doen we in de praktijk, en doe je zelf in kleine gerichte huiswerkopdrachten daarbuiten.
Een klacht of probleem wordt zo een kans, een mogelijkheid om je te ontwikkelen, te groeien en weer blij te zijn met jezelf.
Dat alles in een veilige omgeving, waarin de therapeut streeft naar helderheid en duidelijkheid in een op jouw persoon toegespitste benadering, jouw maat, jouw tempo.

Als er niet aangeraakt kan worden, bestaat de therapie uit gesprek en ervaringsoefeningen.

foto 2

Bel me voor een afspraak, of als je vragen hebt op t 06 411 158 43 
Een app of sms sturen kan natuurlijk ook, of mail naar weijke@weijkekoopmans.nl